2017. 11. 07.

DÍJ! KETTŐ IS! (és a szokásos hablaty mellé)


Éééééés jó napot kívánok, Hölgyeim és Uraim, ez itt nem pont a Hollywood Hírügynökség, és nem is értem, miért nem köszöntem még be így. Mármint, értitek, túl egyértelmű.
Nos, azért gyűltünk ma itt össze, mert a drága-egyetlen Hazel meglepett ezzel a díjjal (amit itt is iszonyatosan köszönök neki), és gondoltam, ez egy tök jó alkalom arra, hogy életjelet adjak magamról.
Tehát ami a törés után taláható: kérdések, válaszok, helyzetjelentés, tervek, fenyegetések.

UPDATE:  Időközben az igazi, az egyetlen, a coolság netovábbja Larától is megkaptam a díjat, téged is üldözzön ezer hálahorda.

A feltételek:
× Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
× Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
× Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
× Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
× Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.
× Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.

Idézet:
(Ha bárki valami nagyon mély, lélekig hatoló idézetet várt ide, azt nagyon sajnálom.)

Hazel kérdései:
1. Hol élnél legszívesebben?
Most épp fenn Pesten, mert az azt jelentené, hogy felvettek egyetemre.
(Adja Isten. Vagy a Sátán. Amelyik épp ráér vele foglalkozni, de pls.)

2. Kit vinnél magaddal egy világ körüli utazásra?
Őszintén, a tesóimmal szívesen mennék. Már csak kíváncsiságból is, hogy hogyan bírnánk egymással az úton, meg amúgy is, szerintem világbajnok kalandorok lennénk mi hárman.

3. Melyik tv trope illik rád a legjobban?
Először nem értettem a kérdést. Aztán Jávorral együtt nem értettük a kérdést. Végül az Urban Dictionary-ből összeokoskodtuk, esetleg mire gondolhatsz, de ha nem erre, szólj, drága Hazel, hát látod, milyen alulkulturált vagyok én.
Amúgy meg: Az A Szarkasztikus, Gonosznak Mondott Srác, Akinek Csak Egy Ölelés Kellett Volna Valamikor Régen, És Nem Ilyen Személy Vált Volna Belőle.
Helló, Loki.

4. Egy dal, ami mindig megnyugtat (miért?)
Ivan & The Parazol - Modernial és Mr. Strange - Anti Light.
A Modernial talán egy fokkal érthetőbb, az az egy hét, ami ennek a dalnak a megjelenéséhez kötődik, egyszerűen fantasztikus volt, plusz a bemutató koncertje szintén egy olyan élményt adott, amit nehéz elfelejteni. (Halkan jegyzem meg, hogy például Greggel is itt találkoztam először, de egyrészt nem feltétlen ez a legmeghatározóbb dolog a számmal kapcsolatban, másrészt nyikhaj se voltam akkor még, és utólag belegondolva iszonyat kínosnak is érzem az egész szituációt. Annyira remélem, hogy nem emlékszik rá.)
A másik meg... Nos. Aki tudja, mi az a RetroShock, szerintem érteni fogja. Egyszerűen, ennyi videó után, amelyek valamikor majdnemhogy instant nyugtatóként szolgáltak nekem, mikor meghallom ezt a zenét, olyan mennyei béke száll meg, mintha hazaérkeztem volna.

5. Mi az, amit mindenképp el szeretnél érni?
Jelenleg olyan szerény célokat igyekszek a szemem előtt tartani, hogy túléljek, hogy legyen egy sikeresnek mondható érettségim, hogy vezethessek, és hogy, mint mondtam, bekerüljek egyetemre.
(Meg esetleg hogy Szirmai elé csaphassuk - képletesen, bár én szó szerint le akartam dobni elé, de egyesek szerint az túl agresszív - szóval elé csaphassuk a novelláskötetünk. Nem most fog összejönni, de össze fog, és arról úgyis tudni fogtok.)

6. Hiszel az összeesküvés-elméletekben?
Szórakoztatóak, és ennyi.

7. Legkedvencebb karakter? (ömlengj szabadon, kérlek) 
STEVE HARRINGTON HAJA!!!!4!!!4!!!
Meg Will Byersnek legyen már egy jó napja. Istenem, az a gyerek, szenvedtetik összevissza.
Meg amúgy az egész Stranger Things-bagázst befogadom.
A KlónCrew-ból pedig azt hiszem, most épp Musical Klón áll szívemhez legközelebb, őt meg mi szenvedtetjük összevissza.
Ja, meg Crazy Klón, meglepő módon, mint az IT kritikából megtudtam, amíg nem kerül a srácra liszt, egész érdekes, headcanonokra alkalmas és használható karakternek mondható.

8. Három kedvenc írói toposz?
Álmok, tükrök, keretes szerkezetek, ismétlések. De amúgy a Jól Van Megírva-toposz a legkedvencebbem.

Lara kérdései:
1. Melyik három magyar írót / költőt választanád a baráti körödbe?
Akinek erre nem Koszti és Karinthy a válasza, annak nincs humorérzéke, plusz nyilván Ady Bandi.
Popcornt zabálva hallgatnám, ahogy ő meg Dezső tartalomról és formáról vitatkoznak.

2. Mi a legutóbbi vicces videó, amit láttál?
Gyerekek, ismerkedjetek meg a Fun With Geeksszel. ITTENE. Szóval velük. 
De tényleg, én a helyetekben megismerném ezt a jófej bagázst, de ez csak egy tanács a jövőre nézve.

3. Van valami guilty pleasure tévéműsorod? (Nekem ilyen az America's Next Top Model)
... Mintha nem lenne elég nekem a HH itt az Interneton. 
De amúgy Spongyabob. Tudom, hogy butít, vagy mi a pokol, de egyszerűen már hagyománya van annak, hogy nézem.

4. Mi volt a kedvenc rajzfilmsorozatod gyerekkorodban?
SCOOBY-DOOBY-DOO, WHERE ARE YOU?
Továbbá Barbie-filmek.

5. Szervezett ember vagy?
Nem, egyébként meg igen.
Mármint sok a program és keszekusza, sokszor én is elveszek benne, aztán valahogy a hisztéria határán mégis valahogy minden a helyére szokott kerülni.

6. Szereted a horrorfilmeket?
Hátöhmizé, miután csak a Stranger Things alatt magamhoz kellett szorítanom a Jávort egyes jeleneteknél, és a sorozat után napokig nem mertem végigmenni a sötét előszobán, nehogy véletlen elkezdjem látni az Upside Downt, szerintem találja ki erre a választ a Sherlock.

7. Mi lenne az életed főcímzenéje?
NateWantsToBattle - Branded c. számát mondanám manapság, nem is azért, mert annyira passzolna szövegileg, egyszerűen csak nagyon szeretem.

8. Kérlek, ömlengj valamiről egy kicsit, amiről úgy érzed, ömlengened kell.
Most legszívesebben vagy a Mese!AU-ról áradoznék és mondanék dolgokat, vaaaaagy a másik AU-ról, amit lassan ideje lenne tető alá hozni, mert célozgatok rá egy ideje, és kezd kínos lenni, de most nem, nem lehet, nem szeretnék beszélni róla egyelőre, titkok vannak a kertekben, pssszt.

Az én kérdéseim pedig a következők:
1. Hogy vagy manapság? (Szerintem minden jövőbeli díjtovábbadásnál ezzel fogok indítani.)
2. Mi a legjobb, ill. legrosszabb dolog számodra az Őszben?
3. Mi volt az eddigi legmeredekebb, legszokatlanabb témájú fanfiction, amit olvastál? Tetszett?
4. Kedvenc guilty pleasure filmed/könyved/sorozatod?
5. Linkelj egy zenét, ami szerinted tökéletesen passzol egy általad kedvelt karakterhez! Miért pont ezt választottad?
6. Képzeld el, hogy van egy ismerősöd, aki ki nem állhatja a fanfictiont, mint műfajt, utolsó aljamunkának tartja az összeset. Milyen epic zenére olvasandó szónoklattal próbálnád meggyőzni az ellenkezőjéről?
7. Kávé vagy tea?
8. Ide tegyél be egy passzoló gifet. Vagy amilyet akarsz. Kiscicás pluszpont.

És akik a díjat kapják 
(izé, igyekszem úgy bogarászni, hogy az kapja, aki még nem kapta):
× Jávor - fuckin everything.: egyértelmű. De amúgy ez most külön a H.C.A.-ért megy, mert az mindent megérdemel, meg hogy esetleg legyen mivel töltenie az időt az egyetemi házi feladatok helyett.
× Eva Reyklani - Szigorúan Nyilvános: hogy tudjon mesélni, meg érdekel a fanfictionvédő szónoklata.
× Agnes Wolf - Áloműző esti mesék: talán ezzel rá tudom venni, hogy bátran írogasson.
× Lucia Summer - I promise nothing: habár a Gravity Falls rajongásom csillapodott, a fanficeket még mindig falom, és nagyon, nagyon szerettem Lucia írásait a fandomban.

 Kívánom, hogy pontosan ugyanezzel a vehemenciával menjen az írás mindenkinek!

Most pedig, jó szokásomhoz híven, ide a poszt végére rittyentek egy mi-a-pokol-fog-történni-mostanában szösszenetet, mit szóltok?
Nohát, a helyzet az, hogy egyszerre négy írás van a tarsolyomban, vagyis pontosítok: kettő már írás alatt, haladgatnak szépen-csendben; egy folytatásos kis érdekes dolog (feat. Jávor, yapp-yapp) tisztázásra vár, meg hát van még egy ötlet talomba, hogy a nagy tervek után is legyen mit írni. 
Hogy pontosan mikor mi jön, arról inkább ne kérdezzetek, beteg vagyok és végzős, de higgyétek el, én szeretném a legjobban, hogy ezek mindegyike minél előbb felkerüljön. (Psszt, oké, ne vegyétek ígéretnek, de szerintem egy-két héten belül már valamelyikkel a felsoroltak közül találkozhattok az oldalon.)
Aztán készül a szintén Jávorral közös Mese Klónnal, vagyis a HH (és talán más YouTube-csatornák? #sejtelmes) Mese!AU-nk, eddig csupán huszonnyolc oldalacska, és metánál is metább. Hogy ez is mikor készül el pontosan, vagy hogy például kinek a blogján lesz olvasható, ez is majd a jövőben válik el, még mi se tudjuk, mindenesetre egy ilyenen is munkálkodunk. 
Valami veszett király lesz.
... Meg akkor mondjuk nyilvánítok valami véleményt a Szezonnyitóról. Hát, srácok, azért nem gyakran mondok ilyet, de Gergő, le a kalappal. 
Kellemesen nosztalgikus, karakterhű (!!!), fontos mondandójú dolog kerekedett az alapszituációból, imádtam is az egészet, szóval még több ilyet. Ja, és kevesebb lisztet Crazynek, mint már mondottam volt.
És azt hiszem, ennyi is volt mára belőlem, írok-dolgozok serényen, de legalábbis ahogy csak tudok, az eredményét, ha lesz, úgyis látni fogjátok, addig is, én Mad voltam, a miharabbi viszontlátásra.
...
...
Tehát Mad

2 megjegyzés:

  1. jaj istenem, nem tudok elégszer bocsánatot kérni a szar kérdéseimért (most már kijavítani sem tudnám őket, uhehü) (゚ω゚;)
    (btw the tropes're nailed,,, go sh i'm sorry i'm a hoe for 'em)
    és ahhHHh nagyon be vagyok zsongva a mese!au-ért (๑•̀ㅁ•́๑)✧
    psa: [aaron paul screaming.jpg] leT WILL BYERS HAVE A GREAT DAY

    VálaszTörlés
  2. hazel: Ugyan már, még egyszer, egyrészt a mi műveletlenségünkről van szó :"D másrészt meg így mindenki szabadon tudja értelmezni a kérdéseket I guess? Az azért egy jó dolog, na. :3

    A Mese!AU-ért hallod mi is *---* Most ültünk össze vele megint, és őszintén, ha mások fele annyira jól fognak szórakozni az olvasásakor, mint mi írás közben, szerintem már megérte :"D

    És indítványozom az Egy Jó Napot Will Byersnek Alapítványt. #LetWillByersHaveAGreatDay2k17

    VálaszTörlés