2018. 10. 31.

KlónKalendárium - Musical Klón

A történet szerint:
A klónok is emberek. És mint emberek, kéne lennie születésnapjuknak is, nem?
Tételezzük fel, hogy így van, azonban, mivel a pontos dátumokról nem sokat tudnak (és nem is szándékoznak többet tudni), így önkényes, kénytelen-kelletlen módon szülinapjukat - ki mennyire komolyan véve - az első Hírügynökség-beli felbukkanásukhoz kötik.
Legalábbis én így fogom fel, és ezeket a napokat tervem szerint jól meg is ünneplem az elkövetkező időszakban egy-egy, erre az alkalomra szánt drabble-szerűséggel.

Ki mást is ünnepelhetnénk ezen a szép őszi estén, mint a varázserővel megáldott dalnokunk?
Musical Klón, tied ez a mese.
Őt a Matyi névvel tiszteltük meg egyébként, ami legalább annyira random, mint ennek a drága rímhányó mágusnak a személye.
Ficvégi zeneajánló: ♫♫♫

× A következő szülinaposunk decemberben következik, szóval a Kalendárium szusszan egyet. Addig készülget más, ha a körülmények is úgy akarják.
Ui.: Boldog Hollyweent mindenkinek!
kép forrása: WeHeartIt, úgyis kiderül, mi ez *kacsint-kacsint*
×××

KlónKalendárium - Musical Klón 
október 31.

Ablak: becsuk.
Redőny: leenged.
Az a valami, ami az üvegen túli sötétségben sejlett fel: ne is merj gondolni rá többet.

Everyday is Halloween, isn’t it? For some of us… (Tim Burton)

Musical Klón árnyéka rosszallóan megcsóválja a fejét, és összébb húzza a függönyöket.
Szóval eljött ez az éjszaka. Ilyenkor a fentebb említett bölcselet az olyanoknak, mint ő, kifejezetten veszélyessé hatványozódik.
A falióra elüti az este tizenegyet.
Sóhajt egy nagyot rá, túléljük. Erre is van protokoll, kényszerszülte szobafogságnak hívják, a maga jól felfogott érdekében, védővarázslatok és sókörök nagyjábóli védelméből, mert addig úgysem tud mit csinálni, amíg odaát le nem nyugszik mindenki a picsába. (Boldog születésnapot, I guess?)
Szóval, felesleges idegeskedés helyett gyertyák derengésétől kísérve átballag a nappaliból a dolgozószobába, és arrébb tolva pár kottafüzetet, előhúz egy kupac DVD-t, ami az összes Tim Burton film valaha.
A valamikori kiskedvenci státusz közrejátszhat, ugyebár, de a többiekkel ellentétben ő nem veti el elvből és szent meggyőződésből a rendező filmjeit, sőt.
De ennyi treat yo self meg simán belefér, most aztán végképp, nem árt vele senkinek, aludni meg úgyse fog tudni. Ezzel a gondolattal és egy grátisz takarót a vállára kapva visszasétál a nappaliba.
Hogy aztán meg is torpanjon a küszöbön, mert a kanapén egy Gonosz Klónt talál, aki egyik kezével a térugrás utolsó mellék-fényhatásait hessegeti el, a másikkal meg egy tál pattogatott kukoricát tart az egyik gyertya lángja fölé.
És pislognak egymásra. Klón szólal meg előbb, magától értetődően:
– Bocs, csak sose sül meg rendesen.
Az árnyék az ajtófélfának támaszkodva hangtalanul a homlokára csap.
– Amíg nem doppelgänger, vagy szellem vagy – vonja fel a szemöldökét Musical Klón tétován –, nyugodtan, szolgáld ki magad.
– Az első az… Ötletem sincs, mi a faszom az. A második meg… – A szájába dob pár szem popcornt, fanyalogva nyammogja el. – Ja, szerintem még nem vagyok, szóval elleszek.
Azért az árnyalak, ellenőrzésképpen, megböködi Klón fejét. Menekül is bútorokon és falakon át, amikor az időutas felhördülve felé dob egy párnát.
– Egyszer úgyis megölöm valahogy – sziszegi utána, majd fájdalmas képpel olvassa le a DVD-ék címeit. – Ez meg engem fog.
– Nem is muszáj itt le…
– Kuss, weirdo, Jack Skellingtonnal kezdünk. Azt még úgy elviselem.
Ezzel eldöntöttnek tekinti az ügyet, és keresztbe dobja a lábait.
Musical Klón hálás félmosolya pillanatnyi kis mimika, csak a lakás fényei árulkodnak róla, ahogy barátságosabb árnyalatba váltanak.
Elkezdődik a lidércnyomás, némi karácsonyi felhanggal, a mágus a kanapéra kuckózza magát a bőrdzsekis mellé, és már az Openinget is kislányos rajongással tátogja végig, amikor decibeles, szívrohamra képes hangerővel megcsörren Klón telefonja.
– Vársz…
A cilinderes – ami most amúgy az egyik polcon pihen, részletkérdés – visszafogott hévvel int, a TV-kép kimerevedik.
– Elkezdtétek már? – hallatszik a vonalban.
– El, kábé négy perce.
– A fenébe, azt hittem, többről maradok le.
– Peched van, Richie, na, te is vársz.
Elindít egy videochatet, megtámasztja a mobilt a karfán, és a pókháló-repedéses kijelzőn Gazdag Klón pillog vissza rájuk, három üveg válogatott whiskey meg az irodája homályából az asztalán könyökölve.
Két tizedmásodperc alatt felméri a helyzetet, és vezetői státusza minden fáradtságával lehunyja a szemét.
– Ajánlom, hogy a Beetlejuice legyen a következő.
A mágusunk meg virulva bólogat. Az lesz.
Az éjszaka további része valahogy így néz ki:
Musical Klón egy ponton boldog takarógombóccá válva énekel végig minden énekelnivalót és adja elő a kedvenc monológjait;
az árnyéka mellette felhúzott térdekkel üti a ritmust, ahol tudja;
Gazdag a laptopjából fel-felsandít (mert dolgozni amúgy ki fog), és minden igyekezetével próbálja elrejteni a fel-felsejlő rosszindulatát, de hát mire való a három emberre méretezett alkoholmérgezés, ha nem erre, végül két filmmel később ki is jelentkezik, mondván, így soha nem végez, mert megdöglik közben;
Klón viszont marad, és az összes adandó alkalommal, amikor Johnny Depp megjelenik, megdobálja a képernyőt a tál alján maradt, ki nem pattogott kukoricával. Ha vicces a fejfedője, azt próbálja eltalálni, mikor pöcköl, mert neki ehhez joga van.

Az éjszaka továbbá:
A gyertyák lángja olykor természetellenesen libben meg.
Néha kopogtatnak az ablakon.
Valami végigkarcol az üvegen.
Egyszer, mintha kaparásznának a falak belsejében.
Hajnali három körül visszhangos sikolyok siratják el az éjszakát.

Klón megrettenve rezzen fel később a félálomból.
– Minden rendben?
A mágus erre mély levegőt vesz, és felszabadultan elvigyorodik.
– Most már túléljük hiszen.

És semmire, de tényleg semmire sem figyelve dalolja tovább a Corpse Bride Remains of The Day-ét.

4 megjegyzés:

  1. Odaát le nem nyugszik! 🤣🤣 Na itt felröhögtem 😁 Amúgy naon tetszik 😊😍

    VálaszTörlés
  2. Shiper11: Egyik kedvenc sorom az egészben, örülök, hogy tetszett :"D :"3

    VálaszTörlés
  3. Oké eredetileg úgy indultam ennek neki, hogy Na vajon Dorka hogy fog hátborzongatót írni, és derült égből kaptam egy pókhálós fluff csomagot. Szóval az előbbit majd máskor fedezem fel, mert:
    Én balga elfeledtem, mennyire érzelmes és aranyos tud lenni Matyi a gyerekriogatás mellett. Hát bekuckózva moziznak Bandival, most mondd meg! Drágák.
    És annyira szép az intimitás a srácok között, úgy hogy nem lesz sosem sok vagy rájuk erőltetett. A popcornos belépőn meg felkacagtam a héven.
    És de szeretem azt is, hogyan viszonyulnak Burtonhöz, olyan szép és kellemes az egész. Sikerült burtoni groteszk de szívmelengető hangulatot írnod (◡‿◡✿)

    VálaszTörlés
  4. Jávorom: Got ya :"D Nem mondom, hogy nem szeretném felfedezni Matyi parafaktorát is magamnak valamikor a jövőben, de ez nem az a pillanat volt, szegény Weirdómnak így is lehetett elég problémája :"D

    És drágák indeed! ;--; Nem tudom őszintén, mikor lettek ilyen jóban ezek ketten amúgy, de borzasztóan örölük neki, hogy ilyen jóban vannak ezek ketten. Mert ahogy mondod, Drágák™. Szeretés van, meg popcorn, mi is kellhetne még.

    A hangulat meg külön köszöni ismét, hogy észre lett véve, mindig olyan boldog vagyok, ha sikerül kikeverni azt, amit a fejemben elképzeltem ezekhez ;---;

    És újra, ezerszer is köszönöm, hogy erre a szöszre is sort kerítettél :"3

    VálaszTörlés